Generatie rookvrij

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden. 

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En dat is zeker ook in de sportwereld het geval. Meer en meer sportverenigingen, sportevenementen en sportterreinen bannen de sigaret. Logisch want sporten en roken gaan niet samen. Dat is ook de reden waarom Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen hun schouders zetten onder “Generatie Rookvrij”. Door het charter van Generatie Rookvrij te ondertekenen engageert ook VLAS zich hiervoor. Daarmee maken we werk van een eerste rookvrije generatie en een maatschappij waarin niet-roken de norm is in alle lagen van de bevolking.